Ostoskori (0 tuotetta)
Yhteensä: €0.00
Ostoskorisi on tyhjä!
Purkitusvälineet
Purkinsulkija pikakiinnitysmalliPurkinsulkija pikakiinnitysmalli + LisävarustepakettiTäydellinen aloituspaketti 1 purkinsuljentaanTäydellinen aloituspaketti 2 purkinsuljentaanPeruspaketti purkinsuljentaanSovitusadapteri kulmavaihteella
Säilykepurkit
Säilykepurkit 200g kannella, 140 kpl (vedetty malli)
Painekattila
Painekeitin
Varaosat
Esitaivutuskehrärulla (2001 - 2011)
Puukot
Puukko, kotimainen

KATSO PURKINSULKIJAN KÄYTTÖOPASVIDEO


KATSO ERÄTAPION MAINOSVIDEO


Toimituskulut 

Alle 8,5 kg 9 €.
8,5-35 kg 18,00 € Kotimaa.

Ulkomaat (Norja, Viro)
Alle 15kg 40.90€
15-30kg 59,50€

Purkinsulkija 7,8 kg
Painekattila 4,8 kg
Adapteri + kulmavaihde 0,7 kg
Peruspaketti 13,8 kg
Täydellinen aloituspaketti 1 ja 2 20 kg
Vakuumilaite Tecla TCL 330 7,0 kg
Lihamylly Leonardi MR972LM12 10,7 kg

Säilykepurkkitoimitukset:
pakkaus/toimituskulut 9,00 € / 18,00 €


Tilaukset myös puhelimitse:
p. 040 585 8133



Painekeitinohje
 

  1. Purkinsulkijakoneella suljetut säilykepurkit asetellaan painekeittimeen kerroksittain, jonka jälkeen keitin täytetään vedellä noin puolilleen.
  2. Keitin laitetaan liedelle maksimi lämmitysteholle, kansi suljetaan ja keittimen paineen vapautusventtiili painetaan alas (kiinni).
  3. Keittoaika lasketaan alkavaksi siitä, kun paineventtiilistä alkaa tulla tasaisesti höyryä. Varo kuumaa höyryä. Tästä alkaa ohjeessa annettu keittoaika. Kellonaika kannattaa kirjoittaa muistiin.
  4. Lieden tehoa säädetään siten, että se tuottaa riittävän ylläpitolämmön ja venttiilistä tulee tasaisesti jatkuvasti höyryä.
  5. Kun riittävä keitto-aika on saavutettu, keitin nostetaan kylmään veteen esim. vesisaaviin. Kattilaa ei aukaista, vaan paineen annetaan olla keittimessä koska vastapaine suojaa purkin rakenteita lämpötilaeroilta jäähdytettäessä.
  6. Vajaan puolen tunnin jäähdytyksen jälkeen keitin nostetaan jäähdytysvedestä ja paineen vapautusventtiili nostetaan varovasti ylös (aukaistaan), jolloin kattilassa mahdollinen jäljellä oleva ylipaine vapautuu. Varo keittimestä mahdollisesti tulevaa kuumaa höyryä.
  7. Keittimen kansi avataan ja vielä lämpimät (n. 40 - 60 °C) purkit nostetaan keittimestä ja asetellaan kuivalle alustalle jäähtymään. Näin menetellen purkit kuivuvat jäähtyessään.
  8. Valmiit täyssäilykepurkit varastoidaan mieluiten kuivassa ja viileähkössä paikassa.
  9. Täyssäilykkeiden kaikissa valmistusvaiheissa on tärkeää olla huolellinen ja huolehtia hygieniasta. Erityisesti kalan ja lihan kuljetuksessa ja käsittelyssä kylmäketju ei saa katketa missään vaiheessa, koska sillä hillitään tehokkaasti mikrobien määrän lisääntymistä.

 

Lämmön siirtymiseen eli siihen, kuinka nopeasti lämpötila säilyketölkin keskipisteessä nousee halutulle tasolle (114-120 °C), vaikuttavat seuraavat seikat:

  • Säilykkeen kemiallinen koostumus(esim. korkea rasvapitoisuus hidastaa lämmön siirtymistä)
  • Fysikaalinen rakenne (nestemäisessä valmisteessa lämpö siirtyy nopeammin kuin kiinteässä)
  • Pakkausmateriaali
  • Lämpötilaero autoklaavin veden ja steriloitavan valmisteen välillä
  • Sterilointiolosuhteet pyritään määräämään sellaisiksi, että tietyt tunnetusti lämpöä hyvin kestävät bakteerit ja niiden itiöt tuhoutuvat (esim. Clostridium Botulinum tyyppi E, joka tuottaa botuliinia). Eräät bakteerit ovat vielä kestävämpiä, minkä vuoksi niitä käytetään lämpökäsittelytehon määrittämiseen. Jos lämpökäsittely tuhoaa ne lajit, se tuhoaa myös
  • Clostridium botulinium tyyppi E:n.

 

F-arvo

Elintarviketeollisuudessa käytetään kuumennuskäsittelyn tehon yksikkönä ns. F-arvoa. F-arvo 1 vastaa 1 minuutin kuumennusta 121,1 °C:n lämpötilassa. 

F-arvoa laskettaessa lämpötila mitataan tölkin kylmimmästä kohdasta eli tölkin keskipisteestä. Eri lämpötiloissa tapahtuvaa sterilointia varten on laskettu ns. F-arvotaulukot, joista voidaan lukea eri lämpötiloja vastaavat F-arvot.

Virallisia vaatimuksia vaadittavista F-arvoista ei ole, mutta yleensä tuote on turvallinen, jos F-arvo on 10. Arvoa määritettäessä on otettu huomioon raaka-aineen laadussa ja prosessoinnissa tapahtuvat pienet vaihtelut.

Lämpötila mitataan purkin kylmimmästä kohdasta eli purkin keskipisteestä. Seuraavat ajat alkavat siitä kun kylmin kohta on saavuttanut allamainitun lämpötilan.

Lämpötila / °C Sterilointiarvo eli F-arvo/min. Keittoaika / min. F-arvolle 5 Keittoaika / min. F-arvolle 7 Keittoaika / min. F-arvolle 10
100 0,01 625 875 1250
101 0,01 555 707 1010
102 0,01 427 599 855
103 0,02 321 451 644
104 0,02 260 364 520
105 0,03 210 294 420
106 0,03 171 240 342
107 0,04 137 192 275
108 0,05 110 155 221
109 0,06 88 123 176
110 0,08 71 99 141
111 0,1 57 80 114
112 0,12 46 64 91
113 0,16 37 51 73
114 0,2 30 41 59
116 0,31 19 27 38
117 0,39 15 21 30
118 0,49 12 17 24
119 0,62 10 14 20
120 0,78 8 11 16
121 0,98 6 9 12
121,1 1 6 8 11

KATSO PURKINSULKIJAN KÄYTTÖOPASVIDEO


KATSO ERÄTAPION MAINOSVIDEO


Toimituskulut 

Alle 8,5 kg 9 €.
8,5-35 kg 18,00 € Kotimaa.

Ulkomaat (Norja, Viro)
Alle 15kg 40.90€
15-30kg 59,50€

Purkinsulkija 7,8 kg
Painekattila 4,8 kg
Adapteri + kulmavaihde 0,7 kg
Peruspaketti 13,8 kg
Täydellinen aloituspaketti 1 ja 2 20 kg
Vakuumilaite Tecla TCL 330 7,0 kg
Lihamylly Leonardi MR972LM12 10,7 kg

Säilykepurkkitoimitukset:
pakkaus/toimituskulut 9,00 € / 18,00 €


Tilaukset myös puhelimitse:
p. 040 585 8133


Erätapio Oy  info@eratapio.fi  y-tunnus 2362300-8